top of page

Rob,
Partner van Maike Jeuken. Participant #4

Rob is de partner van journalist Maike Jeuken, die voor de Good Light Group lamp Sparckel uitprobeerde. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om ook eens te werken in dat ‘goede licht’. Drie weken lang scheen de lamp op zijn thuiswerkplek.Hoe ziet je werkplek eruit?
Rob: “De kelder bij ons huis was eigenlijk de muziekruimte. Mijn mancave om lekker te drummen en piano te spelen. In Coronatijd werd het noodgedwongen mijn werkplek. Niet ideaal maar het kon slechter. Ik zag mensen voorbij komen die in een druk huis met thuisonderwijs de badkamer opzochten om een ‘rustig’ gesprek te kunnen voeren. Dus ik zat daar prima, in die kelder.”Was er voldoende daglicht op je tijdelijke werkplek?
“Nee, er valt nauwelijks daglicht in de kelder maar daar had ik geen last van. Met wat lampen en mijn pc kon ik daar in alle rust werken. Elke twee uur kroop ik uit mijn ‘hol’ om de benen te strekken of koffie te halen. Boven aan de keldertrap viel het me wel op hoe licht het buiten was en hoe donker daar beneden. Maar goed, dacht ik toen, zo lang zou de lockdown nou toch ook niet gaan duren?”Had je ooit eerder een daglichtlamp gebruikt?
“Eerlijk gezegd associeerde ik het vooral met fotografie. Een daglichtlamp voor in huis of op je werkplek kende ik niet. En ik was best sceptisch want wat is ‘goed licht’? Het maakte me tegelijkertijd nieuwsgierig; wat zou ik merken van zo’n daglichtlamp op mijn tijdelijke werkplek? Zeker in die kelder.”Hoe beviel het werken met ‘goed licht’?
“Het was een hele andere ervaring. Ik was veel fitter en kon lekkerder doorwerken. Het deed ook echt iets met mijn concentratie, ik had een betere focus. Bij meetings met beeld zette ik de lamp even wat zachter omdat mijn lijkwitte hoofd nogal afschrok. En na het overleg draaide ik de lichtsterkte weer omhoog. Het enige minpunt was dat ik ‘m weer moest inleveren. Vanaf dat moment vind ik dit eigenlijk geen fijne werkplek meer. Het is een wereld van verschil.”
 

bottom of page